söndag 21 maj 2017

RECEPT PÅ JORDGUBBSTÅRTA MED VANILJ

Den här helgen har bjudit på härlig försommarvärme & det känns nästan som naturen exploderat på bara några dagar. Igår bakade jag en härlig sommartårta med god vaniljsmak som blev mycket  uppskattad, så här kommer receptet; 


4 ägg
4dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl vatten kokhett

Vaniljfyllning
2 dl mjölk
250g smör
6 msk vaniljsocker

Fyllning & garnering 
8-10 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl frysta hallon
färska bär till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg &
strösocker vitt & poröst.
2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. 
Sikta och rör ner mjölblandningen och 
rör ner vattnet.
3. Häll smeten i en smörad och mjölad springform, 
26 cm i diameter. Grädda ca 40 min i nedre delen
av ugnen. Låt kallna och dela sedan i 3 delar.
4. Koka upp mjölk, smör och vaniljsocker i en 
kastrull. Fördela 1/3 på den första bottnen.
5. Vispa grädden medelfast tillsammans med
florsocker och vaniljsocker. Lägg 2 1/2 dl
av grädden i en skål. Smula ner hallonen i den.
Bred ut hallongrädden på den första bottnen.
6. Lägg på en botten till och fördela 1/3 av 
vaniljfyllningen på den. Lägg på 250 g jordgubbar   
och den sista bottnen. Häll på det sista
av vaniljfyllningen
7. Täck tårtan med grädde och dekorera
med färska bär et Voila!
såå himla gott!
Hoppas ni haft en riktigt fin helg
Soliga hälsningar T,




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar